13-02-15

Recensie: Schaduwdochter - Anita Larkens

Titel: Schaduwdochter
Auteur: Anita Larkens
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN e-book: 9789461091338
240 pagina's | De Crime Compagnie | december 2013
Anita Larkens:
werkte als copywriter. Tegelijkertijd volgde ze schrijfcursussen, vooral om met collega-schrijvers in aanraking te komen. Inmiddels schreef ze journalistieke teksten, onder meer voor Tijdschrift Schrijven. Ook recenseerde ze thrillers voor Crimezone. In 2001 verscheen haar non-fictieboek De volmaakte vrouw. Werk, succes en identiteit. Nog steeds vind ze het heerlijk om zich volledig op een onderwerp te storten. Maar haar allergrootste passie is en blijft het schrijven van fictie.

Het verhaal:
Wat als de waarheid erger is dan de leugen? Na het stuklopen van haar huwelijk pakt psychologe Mare Berg de draad weer op. Vastbesloten om er het beste van te maken neemt ze een nieuwe casus aan. Het betreft een jonge vrouw, Chantal, die vanwege meerdere diefstallen door Reclassering is doorverwezen. Een eenvoudige zaak - zo lijkt het in eerste instantie - maar Chantal drijft Mare al gauw tot het uiterste. Als Chantal spoorloos verdwijnt, ontfermt Mare zich over haar dochtertje. Vier jaar lang is ze met hart en ziel moeder van de kleine Suus. Tot Chantal terugkomt. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat Mare tot een onvoorstelbare daad drijft. De gevolgen zijn verstrekkender dan iemand voor mogelijk heeft gehouden.

Recensie door Clasien:
Een erg goed boek over Mare die Suus onder haar hoede neemt (steelt) en er alles aan doet om het te laten lijken dat Suus haar eigen dochtertje is. Hierdoor moet ze zich in allerlei bochten wringen, bovendien laat de biologische moeder Mare niet met rust. Door alle stress en leugens belandt Mare in een psychologische inrichting. Tijdens ondervragingen blijkt niets te zijn wat het lijkt en alles gebaseerd te zijn op leugens. Ik vond de schrijfstijl gedurende het hele boek warrig. Vandaar 4* in plaats van 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten