14-02-15

Recensie: Voor ik ga slapen - SJ Watson

Titel: Voor ik ga slapen
Auteur: SJ Watson
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789041425058
333 pagina's | Ambo|Anthos Uitgevers | oktober 2013
SJ Watson:
Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen, waar hij in diverse hospitalen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. 's Avonds en in het weekend schreef hij fictie. In 2009 werd Watson geaccepteerd voor de eerste cursus Writing a Novel aan de Faber Academy. Het resultaat was deze debuutroman, Voor ik ga slapen.

Het verhaal:
Elke ochtend als Christine wakker wordt zijn haar herinneringen opnieuw gewist. Haar geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al tweeëntwintig jaar getrouwd is. Dankzij haar dagboek, dat ze op advies van de dokter bijhoudt, ontdekt ze echter dat Ben haar niet alles vertelt.

Recensie door Clasien:
Het verhaal begint vol herhalingen. De hoofdpersoon is haar geheugen kwijt en op aanraden van haar arts gaat ze een dagboek bijhouden wat er per dag gebeurt. Telkens komen deze verhalen twee keer voor, als ze de dingen beleeft en als ze haar dagboek bijhoudt. Dit vond ik best storend en ik had de gedachte om het boek aan de kant te leggen. Maar dankzij de goede recenssies heb ik het boek uitgelezen en ik moet zeggen de laatste hoofdstukken zijn zeker de moeite waard. Dus ben je een doorzetter, dan dit boek zeker lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten