22-03-15

Recensie: Wachten op Peter - Elizabeth Musser

Titel: Wachten op Peter
Auteur: Elizabeth Musser
Recensie: Clasien
Genre: Roman
ISBN: 9789029719230
111 pagina's | Uitgeverij Voorhoeve | 2009
Elizabeth Musser:
Elizabeth Goldsmith Musser groeide op in Atlanta. Daarna behaalde ze haar universitaire Engels en Frans in Nashville, Tennessee. Toen ze een jaar of zes was, ontdekte ze dat ze zich het beste op papier uit kon drukken. Al snel wist ze dat ze graag schrijfster wilde worden. Leraren op school moedigden haar aan om naast haar schoolwerk te schrijven. Al op jonge leeftijd verlangde ze er naar om door het schrijven haar geloof te delen met anderen. Tijdens haar studie kreeg ze de mogelijkheid om een semester in Frankrijk door te brengen. Daar raakte ze gefascineerd door de rijke cultuur. Tijdens haar laatste studiejaar gaf ze gehoor aan een oproep voor zendelingen die naar Frankrijk wilden gaan. Tijdens de eerste twee jaar daar ontmoette ze Paul, en toen ze na die twee jaar weer terug naar Amerika ging was ze verloofd. In 1989 ging ze met haar man Paul weer terug naar Frankrijk, om een nieuwe kerk in Montpellier op te zetten. Ze kregen twee zonen en wonen nu in Lyon, Frankrijk. 

Het verhaal:
Een ongeluk met een kano heeft de jonge Peter erg veranderd. Hij is gesloten en angstig geworden. Als hij met zijn moeder een puppy uit gaat zoeken in een asiel, voelt hij zich daardoor direct aangetrokken tot de verzwakte straathond Sunny. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk en de trouwe viervoeter weet langzamerhand de pijn weg te nemen bij zijn baas. De loyaliteit van de hond voor zijn baasje kent geen grenzen en elke keer als Peter het huis verlaat, blijft Sunny geduldig op hem wachten. De moeder van Peter wordt hierdoor geconfronteerd met haar relatie met God: is zij ook bereid altijd geduldig te wachten op haar Meester?

Recensie door Clasien:
Wat een mooi eerlijk emotioneel verhaal, vertelt door de ogen van de hond Sunny en de moeder van Peter. Sunny is als pup mishandeld en achtergelaten op een parkeerplaats, belandt in het asiel en komt uiteindelijk terecht bij Peter en zijn familie. Peter is een jongen die op tienjarige leeftijd een drama heeft meegemaakt samen met zijn vader, beste vriend Matthew en diens vader. Matthew overlijdt en Peter blijft gehandicapt. Sunny haalt Peter uit zijn schaduw en zorgt voor vreugde in het gezin. Sunny overlijdt op dertienjarige leeftijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten