05-04-15

Recensie: Passagier 23 - Sebastian Fitzek

Titel: Passagier 23
Auteur: Sebastian Fitzek
Recensie: Coenraad
Genre: Thriller
ISBN: 9789048825271
352 pagina's | The House of Books | februari 2015
Sebastian Fitzek:
Sebastian Fitzek studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen. Eerder verscheen van Sebastian Fitzek Afgesneden. 

Het verhaal:
Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan - samen met de teddybeer van zijn zoontje...

Recensie door Coenraad:
Passagier 23 is het verhaal dat draait om politiepsycholoog Martin Schwarz. Hij (Martin) is zijn vrouw en zijn zijn zoontje verloren tijdens een vakantie op een cruiseschip Sultan of the Sea. Wat er precies gebeurd is, niemand schijnt het te weten en te kunnen achterhalen hoe het kon gebeuren. Martin heeft zich voorgenomen nooit meer een voet aan boord van een cruiseschip te zetten. Op een dag wordt hij gebeld door een oude dame Gerluide Dopkowitz. Zij bevindt zich op het cruiseschip de Sultan of the Sea. Martin besluit toch aan boord te gaan maar niet voor lang, alleen om te kijken wat ze voor hem in petto heeft. Dan krijg hij te horen dat er een meisje verdwenen was en dat dit meisje is teruggekeerd op de Sultan of the Sea – samen met de teddybeer van zijn zoontje. Hij besluit op onderzoek te gaan en stuit om bizarre gebeurtenissen ...

Passagier 23 bestaat uit verschillende verhaallijnen en karakters. Je bent vanaf de proloog al meteen in de ban van het verhaal en Fitzek weet dit tot het einde vast te houden. Gedurende het verhaal denk je oh het zit zo of zo, maar Fitzek weet steeds weer een nieuwe wending in het verhaal te brengen. De personages zijn divers en hebben hun eigen stijl en inbreng in het verhaal en je vraagt  jezelf af wat heeft dit allemaal met elkaar te maken, maar uiteindelijk valt alles mooi in elkaar. De korte hoofdstukken zijn krachtig geschreven, volop met spanning en dan ineens is er een dosis humor die je even laat bijkomen van de volop aanwezige spanning. Er wordt niets te vroeg van het plot prijsgeven, integendeel je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet.

De schrijfstijl van Sebastian Fitzek vond ik prettig, krachtig, goed uitgewerkt, prachtige wendingen in het verhaal en tussendoor een leuke humor. Sebastian Fitzek heeft met passagier 23 een waanzinnige thriller neergezet  die naar meer smaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten