06-04-15

Recensie: Versplinterd - Dani Atkins

Titel: Versplinterd
Auteur: Dani Atkins
Recensie: Silvia
Genre: Roman
ISBN: 9789032514617
304 pagina's | Uitgeverij De Fontein | februari 2015

Dani Atkins:
Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense metro heeft doorgebracht gebruikte ze om te lezen en om te dromen van haar eigen boek. Dat werd uiteindelijk Versplinterd.

Het verhaal:
Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen? Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog... Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is ‘bijna’ niet het goede woord…? 

Recensie door Silvia:
Het is september 2008 in Great Bisschopford. Rachel, haar vriend Matt en de rest van de vriendengroep, waaronder Jimmy, Rachel's beste vriend, Sarah, Trevor, Phil en Cathy houden een afscheidsetentje, voordat ieder zijn eigen weg gaat. Rachel reist af naar Brighton voor de hoge school van journalistiek. Er gebeurt een vreselijk ongeluk, een automobilist verliest zijn macht over het stuur en ramt het restaurant waar hun zich bevinden. Jimmy overleeft de klap niet, in zijn poging Rachel te redden.

December, 5 jaar later. Na het vreselijk ongeluk, werd haar vader ziek. Kanker. Haar moeder is helaas enige tijd daarvoor overleden. Rachel heeft veel hoofdpijn en mist Jimmy enorm. Trevor was na zijn studie teruggekeerd naar Great Bisschopsford. Phill was als een soort nomade gaan leven. Matt en Cathy waren een stelletje geworden. Rachel's vader woont nu in North Devon en Rachel in London. Trevor had een vriendin Kate. Sarah was met haar aanstaande man Dave. Rachel's hoofdpijn wordt erger en erger, uiteindelijk verliest ze haar zicht en bewustzijn bij Jimmy's graf.

Als Rachel's bijkomt in het ziekenhuis blijkt het ongeluk nooit gebeurd te zijn. Zijn Matt en Rachel verloofd, blijkt haar vader blakend van gezondheid en staat Jimmy aan haar zij? Wat is er aan de hand? Is dit de realiteit?

Wat een heerlijk boek .. Ik heb dit verhaal in een mum van tijd uitgelezen.. het is een ontroerend, emotioneel boek. Gelukkig kon ik mijn tranen bedwingen.

1 opmerking:

  1. Ik vond dit ook echt een prachtig boek, zeker een die bij mijn favorieten hoort!

    BeantwoordenVerwijderen