17-05-15

Recensie: Aangetast - Loes den Hollander

Titel: Aangetast
Auteur: Loes den Hollander
Recensie: Marjon
Genre: Thriller
ISBN: 9789045206608
352 pagina's | Karakter Uitgevers | april 2015
Loes den Hollander:
Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Het verhaal:
ien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties. Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven. Deel 1 in de serie Dossier Metselaer.

Recensie door Marjon:
Ik had even moeite om in het boek te komen en stoorde me aan de sombere ondertoon van het verhaal. Maar eigenlijk is het klasse dat Loes den Hollander dat zo kan brengen. Het leven van de mensen in dit verhaal is namelijk somber. Ze hebben het moeilijk en zijn en worden nog meer uit elkaar gedreven door dat wat er 10 jaar geleden is gebeurd. Voor één iemand is het genoeg om dit weer aan te wakkeren en al gauw escaleert het. In een thriller gaat het natuurlijk om wie het heeft gedaan en ook waarom, maar als ik eerlijk ben vind ik het allemaal voorspellend. Misschien moet de grote verrassing nog komen want er komt in ieder geval nog een deel. We wachten het af. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten