03-05-15

Recensie: Manzanilla - Ellen G.

Titel: Manzanilla
Auteur: Ellen G.
Recensie: Coenraad
Genre: Thriller
ISBN: 9789460012556
368 pagina's | Uitgeverij Vrijdag | 2014
Ellen G:
De Nederlandse Ellen G. woont en schrijft afwisselend in Amsterdam, Berlijn en Spanje, haar favoriete locaties.

Het verhaal:
Andalucía, Sanlúcar de Barrameda. Een welstellend Duits echtpaar met Russische connecties wordt verdacht van drugshandel. De baas van de Policía Nacional blijkt bevriend met hen, het vermoeden bestaat dat hij betrokken is. Delicaat dus. Daarom roept Javier, baas van de Guardia Civil -in het geniep- Wolfgangs hulp in. Die spreekt immers Spaans en Duits en kan als zogenaamd vakantieganger ongestoord rondsnuffelen. De Duitsers blijken contacten te hebben met een familie die een eeuwenoude Manzanillabodega bezit maar het onderling niet eens raakt over de te varen koers. Politiebaas Gordillo is hier kind aan huis. Bovendien verdwijnt een kleuter uit dezelfde familie tijdens de drukte op de Feria, het jaarlijkse Manzanillafeest waar vrouwen in kleurrijke jurken de sevillanas dansen. Dat ook dit kind niet snel teruggevonden wordt, zorgt voor paniek in de bloedhitte. Een verdacht overlijden in die familie brengt Wolfgang met de hulp van Julia op een spoor: wat hebben de keldermeester en de bodegazoon gemeen? 

Recensie door Coenraad:
Javier, de baas van de Guardia Civil, roept de hulp van Wolfgang in. De reden is dat de baas van de Policia Nacional russische connecties heeft die zich bezig houden met de drugshandel. Tijdens het jaarlijkse Manzanillafeest verdwijnt er een klein meisje. Paniek breekt uit en de onderste steen moet boven tafel komen, met alle gevolgen en familietragedies die opgerakeld worden.

Manzanilla speelt zich voornamelijk in Spanje af maar ook Berlijn en Amsterdam en Antwerpen komen aan bod. De schrijfstijl van Ellen G is prettig, makkelijk,  gedetailleerd en toegangkelijk. Als je begint te lezen heeft het verhaal je meteen in de ban en weet het je aandacht vast te houden tot aan de laatste blz. Er wordt duidelijk naar het plot toegewerkt, nieuwe wendingen die toegevoegd worden gedurende het verhaal geven het geheel extra pit en body. De karakters zijn goed uitgewerkt en ik heb me goed in hen kunnen verplaatsen. Locaties waar het zich afspeelt zijn tot in detail beschreven en je hebt het gevoel dat je er midden in staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten