25-06-15

Recensie: Donderdagskinderen - Nicci French

Titel: Donderdagskinderen
Auteur: Nicci French
Recensie: Marjon
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789041416322
384 pagina's | Ambo|Anthos | 2014

Nicci French:
Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo schreef in totaal zestien thrillers en twee korte verhalen. De boeken van French beheersen al jaren de internationale bestsellerlijsten. In ons land zijn er meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht. 

Het verhaal:
Donderdagskinderen is het vierde deel in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Wanneer een oud schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. 

Recensie door Marjon:
Dit boek voelt heel dubbel. Misschien vind ik het het beste boek uit de serie tot nu toe, maar de zaak waar het om draait vind ik erg vergezocht. Ook zit er enige voorspelbaarheid in he verhaal. Een aantal dingen blijven onduidelijk, want waarom maakt Frieda zich los van een van haar dierbaren? Maar tegelijk wordt Frieda meer uitgediept en leer je haar eindelijk beter kennen. Zo wordt er weer veel duidelijk. Het boek is erg goed geschreven; karakters worden goed uitgewerkt. Al met al een dubbele mening. Daarom ga ik deze keer niet voor de volle 5 sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten