02-06-15

Recensie: Liefde tussen 5 en 7 - Wanda Reisel

Titel: Liefde tussen 5 en 7
Auteur: Wanda Reisel
Recensie: Silvia
Genre: Roman
ISBN: 9789025479664
176 pagina's | Uitgeverij Atlas Contact | april 2015

Wanda Reisel:
De boeken van Wanda Reisel gaan over bedrog en zelfbedrog. Vanaf haar debuut 1986 is dat het terugkerende thema in haar romans, verhalen en toneelstukken. Baby Storm (1996) en Een man een man (2000) bereikten de shortlist van de Libris Literatuurlijst. Witte liefde (2004) stond op de shortlist van de AKO Literatuurprijs en werd bekroond met de Anna Bijns Prijs (2008).

Het verhaal:
Journaliste Liza Wolf komt bij toeval achter het dubbelleven van haar man. Aangeslagen gaat ze naar het Aquarium bij haar in de buurt om in duisternis op dit dilemma te broeden. Wraak is een gerecht dat koud geserveerd wordt, dat weet ze, maar deugt ze zelf eigenlijk wel?

Recensie door Silvia:
Liza Wolf, getrouwd met haar man Luc. Een fenomenale succesvolle plastisch handchirurg, die elke maand in Boston College' s geeft in handchirurgie en elke zomer een lange cursus volgt. Zijn schema is boordevol en houdt niet van moderne communicatie. Liza schrijft interviews voor de wekelijkse rubriek 'Droom en Daad' in het Zaterdag magazine van de krant. Liza heeft een dochter Fay. Fay is niet de dochter van Luc. De vader van Fay was een passant in Liza's leven. Liza heeft de taak als moeder anders gedaan dan anderen. Liza was een hardwerkende journaliste.

Het is 2 Juni en warm klef weer. Liza ordent haar oude liefdesbrieven onder het genot van tennis op tv. Zo nu en dan wordt de tennis onderbroken door nieuws vanuit het buitenland van relletjes uitgelokt door het warme weer.

Vroeger was Liza een verwoed brievenschrijfster, met mooie zinnen. Liza schreef brieven met Samuel, Vincent en Gilles. Liza genoot van de aandacht van deze brievenschrijvers in haar leven. Samuel was veel te vroeg gestorven, Vincent wilde een dichter zijn opzoek naar iets, een meisje en inspiratie. Vincent had meer aandacht voor de vogels dan voor Liza. En Gilles, de knappe Franse 19 jarige. Na 35 jaar bedacht Liza dat ze Gilles weleens op zou kunnen zoeken op internet, Liza was toen 16 jaar en scholier. Liza kon niets vinden van Gilles en verbazingwekkend tikt Liza de naam van haar echtgenoot Luc in.

Liza komt op een pagina van een Amerikaanse tweeling Jenna en Jane Anderson in Boston en ze ziet Luc?? Haar man, vader van een 15 jarige tweeling? En een vrouw Sally?

Na deze ontdekking, besluit Liza naar het dichtstbijzijnde Aquarium te gaan, waar het heerlijk koel is op deze warme dag, om tot rust te komen. Vroeger als kind bracht donker Liza een geruststellende gemoedstoestand. Zo ook nu haar man een dubbelleven leidt!

Dit heerlijke boek leest als een trein!! Ik kon dit boek niet neerleggen, de onmacht van Liza, haar boosheid en verdriet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten