17-06-15

Recensie: Wachten op woensdag - Nicci French

Titel: Wachten op woensdag
Auteur: Nicci French
Recensie: Marjon
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789026328855
496 pagina's | Ambo|Anthos | 2014
Nicci French:
Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo schreef in totaal zestien thrillers en twee korte verhalen. De boeken van French beheersen al jaren de internationale bestsellerlijsten. In ons land zijn er meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht. 

Het verhaal:
In Wachten op woensdag vindt een jong meisje het lichaam van haar moeder, die met bruut geweld is vermoord. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar. Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen. En Frieda Klein wordt met tegenzin in deze twee zaken gezogen, terwijl ze herstellende is van de wrede aanslag die ze ternauwernood overleefde.

Recensie door Marjon:
Bijna tot op het laatst had ik geen idee hoe de twee zaken in elkaar staken. Dit boek vertelt over twee zaken en dacht ik eerst nog dat het zijdelings met elkaar te maken had, bleek dat sowieso niet het geval. En ik denk dat het juist daarom reëler overkomt. En daarom blijf je ook lezen. Of Frieda wil of niet; ze moet haar gevoel volgen en zo raakt ze dankzij een kinderachtige actie van collega die haar haat betrokken bij een zaak die al jaren speelt. Door haar nichtje raakt ze betrokken bij een andere zaak. Beide zaken zitten ingewikkeld in elkaar, er zijn veel geheimen, veel mensen die een ander dekken en daarom duurt het lang voor de waarheid aan het licht komt. Het is spannend tot aan het einde toe en het was bijzonder moeilijk om dit boek weg te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten