03-07-15

Recensie: Denken aan vrijdag - Nicci French

Titel: Denken aan vrijdag
Auteur: Nicci French
Recensie: Marjon
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789026330704
335 pagina's | Ambo|Anthos | april 2015
Nicci French:
Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo schreef in totaal zestien thrillers en twee korte verhalen. De boeken van French beheersen al jaren de internationale bestsellerlijsten. In ons land zijn er meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht.

Het verhaal:
Uit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan...

Recensie door Marjon:
Wow. Ik ben diep onder de indruk. Wat zit dit boek goed in elkaar. Het is anders dan de voorgangers en nog beter. Alles lijkt een andere kant op te wijzen dan de waarheid en die waarheid is een verrassing. Frieda is vager neergezet dan ook maar tegelijk treedt ze heel erg op de voorgrond. Ze boeit me en ik hoop dat er gauw een vervolg komt. Wat een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten