03-08-15

Recensie: Basisboek Zentangle - Suzanne McNeill

Titel: Basisboek Zentangle
Auteur: Suzanne McNeill
Recensie: Clasien
Genre: Creatief
ISBN: 9789043916967
160 pagina's | Tirion Creatief | 2014
Suzanne McNeill:
Suzanne McNeill is een Amerikaanse zentangle-kunstenares en docente. Ze geeft veel workshops en lessen in zentanglen.

Informatie over het boek:
Leef je uit op papier met zentangles! Tangle staat voor een wirwar aan lijnen tekenen en kleuren, zonder complexe technieken, maar juist om zen te worden. Zentangle is een vorm van creatieve meditatie, waarvoor je niet hoeft te kunnen tekenen. Dit boek bevat 100 zentangles die stuk voor stuk beginnen met een simpele basisvorm, zoals regendruppel, piramidevorm of bloemmotief. Nadat de basisvorm op papier staat, volgen vele variaties om de vorm in te tekenen met lijnen en vervolgens in te kleuren. Ervaring is helemaal niet nodig! Er bestaat geen goed of fout, enkel een rustgevend effect. Volg de oefeningen in het boek en je zult zien dat het zentanglen vanzelf gaat. 'Teken, kleur en ontspan' is het motto.

Recensie door Clasien:
Als je net als ikzelf een liefhebber bent van creatief bezig zijn, tekenen, kleuren etc. is dit boek echt iets voor jouw. Je hoeft niet goed te zijn in tekenen, dit boek bevat heel veel (101) tangles om te leren tekenen met een stap voor stap uitleg. Geen artistiek talent vereist. Eenvoudige benodigdheden. Er bestaat geen goed of slecht, elke tangle is uniek.

Dit basisboek leert je bovendien enkele gevorderde technieken zoals: schaduw aanbrengen en ontwerptips. Hoe verslavend kan iets zijn! Zentangle is een gemakkelijke, betaalbare en aantrekkelijke manier van mindfulness. 

"Eenvoud is de hoogste vorm van verfijning"

"Anything is possible one stroke at a time"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten