15-08-15

Recensie: Het huis van de schrijfster - Josephine Pennicott

Titel: Het huis van de schrijfster
Auteur: Josephine Pennicott
Recensie: Clasien
Genre: Roman
ISBN: 9789022567999
352 pagina's | Uitgeverij Boekerij | 2013
Josephine Pennicott:
Josephine Pennicott werd geboren in Tasmanië en woont tegenwoordig met haar man en dochter in Sydney. Haar spannende boeken hebben al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Poet’s Cottage is haar laatste roman.

Het verhaal:
Als Sadie het idyllische Poet's Cottage erft, is ze vastberaden om alles te ontdekken over Pearl, haar beroemde grootmoeder. Zij was een excentrieke schrijfster die in de jaren dertig met haar levensstijl het ene schandaal na het andere veroorzaakte op het ­keurige Tasmaanse eilandje. Tot groot verdriet van de familie heeft men nooit kunnen ophelderen wie verantwoordelijk was voor Pearls mysterieuze dood in de kelder van het huis.  Terwijl Sadie en haar dochter Betty de waarheid over Pearl naar boven proberen te krijgen, beginnen er vreemde dingen te gebeuren in de cottage. Als het daglicht uiteindelijk doordringt tot het geheim van de kelder, blijkt de waarheid nog onvoorstelbaarder dan Sadie op basis van de jarenlange geruchten voor mogelijk had gehouden.

Recensie door Clasien:
Een mooie roman over een schrijversfamilie. Wanneer de moeder van Sadie overlijdt erft zij het huis van haar grootmoeder Poet's Cottage. Sadie wil het geheim ontrafelen over de dood van haar grootmoeder en minnaar. Goed geschreven roman, mooie personages die zowel in het heden als verleden voorkomen. Het plot viel mij eigenlijk tegen en werd zomaar even tussen neus en lippen door verteld. Ik was er al doorheen voordat ik door had dat dit het plot was. Jammer. Deze roman is voor lezers die van mysterie houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten