04-09-15

Recensie: Zomerhitte - Marijke Verhoeven

Titel: Zomerhitte
Auteur: Marijke Verhoeven
Recensie: Silvia
Genre: Thriller
ISBN: 9789461091383
300 pagina's | De Crime Compagnie | juni 2015

Marijke Verhoeven:
Marijke Verhoeven volgde een opleiding aan de hotelschool en werkte in de evenementenorganisatie voordat zij in 2011 besloot fulltime te gaan schrijven. In 2012 debuteerde zij met de thriller Onder invloed. Haar schrijven kenmerkt zich door een vernieuwende combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor. De erotische thriller Zomerhitte is haar vierde boek en de eerste titel van Marijke die verschijnt via De Crime Compagnie.

Het verhaal:
Een schildercursus in het heuvelachtige Limburg loopt heel anders dan Laura had verwacht...

Een peperdure schildercursus in het Limburgse Heuvelland is volgens hartsvriendin Lucy de beste remedie voor Laura's gebroken hart. Tot haar eigen verbazing vindt Laura al snel afleiding bij de charismatische cursusleider Philip Cools, die als een blok voor haar valt. Zij inspireert hem tot het maken van prachtige meesterwerken. Maar dan blijkt dat Philips mooie verhalen niet helemaal zuiver zijn en dat in het broeierige en artistieke gezelschap Philip niet de enige is die iets te verbergen heeft.

Recensie door Silvia:
Lucy van der Dong, hartsvriendin van Laura van Doorn, ze kennen elkaar al sinds hun 11e levensjaar, heeft geregeld dat Laura 2 weken onbetaald verlof heeft gekregen als intercedente bij een uitzendorganisatie zodat ze haar verdriet van haar verbroken relatie met Robert kan verwerken met een schilderscursus bij Philip Cools in het heuvelachtige Zuid-Limburg. Robert hield niet meer van Laura, hij had een intieme liefdesrelatie met een collega. Laura was 5 jaar met hem samen.

Nadat Laura zichzelf had ingecheckt in het hotel als Lucy van der Dong (het leek haar wel handig om niet als Laura door het leven te gaan) bracht Niccollo de piccolo haar bagage naar de lift om vervolgens de aantrekkelijke Michel tegen het lijf te lopen in de gang van het hotel naar haar kamer. Michel was de tuinman van dit luxe hotel.

Laura, als jongste van de cursisten, voegt zich bij de medecursisten van de schilderscursus, waaronder Annabel, Sophia, David en Nora. Annabel en Laura hebben samen ook een klik en delen al snel elkaars leven. De cursisten zijn allemaal vermogend en niet te vergelijken met het leventje van Laura zelf. Laura komt uit een normaal hardwerkend gezin. Lucy daarentegen komt uit net zo'n vermogend gezin en  heeft een villa in Saint Tropez. Laura is uitgenodigd om in augustus een paar weken langs te komen in de zuidfranse zon. Het is dus ook niet moeilijk voor Laura om zichzelf als Lucy voor te doen.

Laura maakt meteen indruk bij Philip de cursusleider, tot ergernis van Sophia. Philip is niet onder de indruk van Sophia en  probeert meteen Laura's aandacht op te eisen. Al gauw wordt duidelijk dat ook Laura onder de indruk is van deze charismatische Philip. Philip wil dolgraag dat Laura voor hem poseert en uiteindelijk stemt ze toe. Philip brengt Laura's hart op hol en al snel vallen ze voor elkaar. Echter is er ook nog die aantrekkelijke tuinman van een Michel, die ook al het hart van Laura wil veroveren en ook dat lukt. Wat gebeurt er toch allemaal en waarom laat Laura zich zo makkelijk verleiden door deze 2 mannen?
Beide mannen, Philip zowel Michel waarschuwen Laura. Philip vertelt dat Michel niet te vertrouwen  is en Michel vertelt hetzelfde over Philip. Per slot van rekening komt vol verbazing van Laura, Philips vrouw Eugenia ook op de schildercursus.

Er komen steeds meer vragen bij Laura naar boven. Wie is Philip nou werkelijk, wat betekenen de medecursisten bij deze schildercursus, waarom heeft Annabel het vertrouwen van Laura beschaamd. Nicollo de piccolo verbergt ook meer dan Laura ziet, Michel is zo nu en dan ook niet te peilen en Eugenia doet ook al zo eng. Het lijkt namelijk wel of iedereen een toneelstukje speelt en  zich anders voordoet. 

Wat een heerlijk boek, het leest erg makkelijk. Ik had soms gewoon medelijden met Laura en hoopte gewoon op een relatie met een van de mooi omschreven mannen, na het verdriet van haar partner Robert. Spannend tot de laatste zin, samen met de  romantiek brengt dit boek 5***** Jammer dat ik het boek zo snel uit had! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten