04-10-15

Recensie: Zoals ze is - Marian Keyes

Titel: Zoals ze is
Auteur: Marian Keyes
Recensie: Marjon
Genre: Roman
ISBN: 9789044337198
432 pagina's | The House of Books | 2012
Marian Keyes:
Marian Keyes is een van de meest succesvolle Ierse auteurs. Ze groeide op in een familie waar veel verhalen werden verteld maar het kwam nooit in haar op dat zij zelf zou kunnen schrijven. In 1993 begon ze in een opwelling met het schrijven van korte verhalen. Die stuurde ze naar een uitgever met een brief waarin ze vertelde dat ze ook aan een roman was begonnen. De uitgever wilde de roman graag zien, en toen haar paniek een beetje was gezakt begon Marian aan haar eerste boek, WatermeloenWatermeloen werd in 1995 in Ierland gepubliceerd en werd onmiddellijk een groot succes. De vlotte schrijfstijl en de typische Ierse humor sprak alle leeftijdsgroepen aan. Nu wordt Marian in 33 landen uitgegeven.

Het verhaal:
Maggie heeft altijd alles volgens het boekje gedaan Tot ze ontdekt dat haar man, met wie ze negen jaar is getrouwd, een affaire heeft en haar baas van plan is haar te ontslaan. Dan stapt Maggie zomaar op een vliegtuig richting Californiƫ. Daar doet ze dingen die ze nog nooit heeft gedaan. Er zijn nonstop feesten, iedereen ziet er fantatisch uit, de martini blijft stromen en zelfs de palmbomen zijn dun. Maggie geniet van haar sprankelende nieuwe leven. Tot ze ontdekt dat ze het liefste gewoon weer thuis zou willen zijn...

Recensie door Marjon:
Wat heb ik genoten van dit boek. Vooral de belevenissen in Los Angeles zijn geweldig neergezet. Het leven is daar heel anders en kwam op mij verbijsterend en absurd maar toch geloofwaardig over. Tussen dat alles door lees je hoe Maggie (in ik-vorm) vertelt over haar huwelijk met Garv, haar verdriet, haar machteloosheid en over iets wat nog verder in het verleden ligt. Dat raakt en het verklaart veel. Het einde is verrassend. Aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten