07-11-15

Recensie: De overtocht - Gina Holmes

Titel: De overtocht
Auteur: Gina Holmes
Recensie: Clasien
Genre: Roman
ISBN: 9789029795845
311 pagina's | Uitgeverij Voorhoeve | 2011
Gina Holmes:
Gina Holmes begon haar schrijfcarrière met artikelen en korte verhalen, en heeft een invloedrijke literaire blog: Novel Journey. Met haar debuutroman De overtocht won ze de INSPY Award, een prijs voor de beste christelijke fictie. De schrijfster woont met haar gezin in Virginia, Amerika. 

Het verhaal:
Op de dag dat Jenny Lucas zwanger het ouderlijk huis verlaat, neemt ze zich stellig voor om er nooit meer terug te komen. Maar het leven verloopt niet altijd zoals je dat zelf voor ogen hebt. Want zes jaar later is Jenny ongeneeslijk ziek, en keert ze noodgedwongen terug om iemand te vinden die na haar dood voor haar dochter wil zorgen. Wordt het haar vader, met wie ze geen woord meer gewisseld heeft sinds haar vertrek, of haar jeugdliefde, die niet eens weet dat hij een dochter heeft? 

Recensie door Clasien:
Een prachtige roman, dit verhaal laat niemand koud! Hartverscheurend vertelt het verhaal over de angst van een moeder: wat gebeurt er met mijn dochter als ik er niet meer ben? Jenny is ongeneeslijk ziek en heeft in haar eentje haar dochtertje Isabella opgevoed, die nu 5 jaar oud is. Ze heeft nog maar een paar maanden de tijd om vrede te sluiten met de vader van haar kind en haar eigen lot te aanvaarden. Wie zal er voor haar kind gaan zorgen, David die niet eens weet dat hij vader is en inmiddels is getrouwd, of haar eigen vader die ze niet mee heeft gezien sinds ze vertrokken is uit Tullytown.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten