02-11-15

Recensie: Onverminderd - Rebecca Yarros

Titel: Onverminderd
Auteur: Rebecca Yarros
Recensie: Silvia
Genre: Chicklit (New Adult)
ISBN: 9789401905039
304 pagina's | Uitgeverij Omniboek | september 2015

Rebecca Yarros:
Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus en liefhebber van dingen als chocolade, koffie en Paleo . Naast het feit dat ze een moeder is, militaire vrouw  en blogger, kan ze nooit kiezen tussen Young Adult en New Adult, zo schrijft ze allebei. Ze is afgestudeerd aan Troy University , waar ze Europese geschiedenis en Engels studeerde, maar nog steeds houdt ze hoop op een acceptatie brief van Zweinstein.

Het verhaal:
Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem? 

Recensie door Silvia:
Justin Howard, man van June Howard en vader van oudste dochter December (Ember) gevolgd door zijn andere dochter April en zijn zoon Augustus (Gus) sneuvelt tijdens zijn dienst in Kandahar (Afghanistan) in een vuurgevecht met Afghaanse soldaten in het ziekenhuis als militair arts. Op de geboortedag van December.

Josh Walker, ijshockeycoach van Gus en ook vriend van haar vader steunt en helpt Ember in deze moeilijke tijd, tot jaloezie van Ember's perfecte vriendje Riley.

Alsof de schok nog niet groot genoeg is na het overlijden van haar vader, betrapt Ember Riley met haar kamergenote Kayla in bed, waar zij samen met haar studeerde in Boulder. Wat een verrassing moest zijn voor Riley houdt bij deze op door het bedrog van haar vriendje. Sam, Ember's beste vriendin kon Kayla niet luchten of zien en is in Colorado Springs gebleven om daar haar studie voort te zetten. Na de taken van Ember's moeder overgenomen te hebben en te zorgen voor haar zus en broertje wordt het Ember even te veel.

De aandacht die ze krijgt van Josh verbaast haar met zijn liefde voor haar, waar ze sinds haar 1e jaar op school al hotel de botel van was. Hoe zit de liefde van Josh naar Ember in elkaar? Kan Ember hem wel delen met de eeuwige aandacht van alle kwijlende meiden om hem heen.

Wat betekent haar moeder voor Ember en kan June de taak als moeder wel weer opbrengen? Is zij sterk genoeg en kan Ember ook weer genieten van de dingen in het leven, wat als een zwaard van Damocles boven haar hangt? 

Wat een romantisch boek, wat hou ik daarvan. Elke letter heb ik verslonden. Een echte feelgood roman!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben er nu in bezig: heb nog maar een paar hoofdstukken gelezen maar ik moest echt meteen bij het begin al huilen en dat overkomt me echt niet snel... ben heel benieuwd naar de rest!

    BeantwoordenVerwijderen