01-02-16

Recensie: Knekelhuis - Dinie Bell

Titel: Knekelhuis
Auteur: Dinie Bell
Recensie: Clasien
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789491773396
182 pagina's | Uitgeverij Palmslag | november 2015
Dinie Bell:
Dinie Dinie Peels-Bell (1956) woont in Eindhoven en schreef haar eerste werk voor een verhalenwedstrijd van de Kunststichting Eindhoven toen ze negentien was. Haar verhaal werd gepubliceerd in de bundel ‘Beeldspraak’. In 2007 debuteerde de Noord-Brabantse met de roman ‘Alsjeblieft papa...’. In 2013 publiceerde Palmslag haar eerste psychologische thriller Achtervolgingsdrift, in 2014 gevolgd door de thriller Hysteria. 

Het verhaal:
Lynns nieuwe woning staat vanwege een dubbele moord die er in het verleden gepleegd is bekend als spookhuis. Hoewel ze niet in geesten gelooft, heeft Lynn vanaf het moment dat ze de woning betrekt toch het gevoel dat ze er niet alleen is. Langzaam maar zeker begint ze dan ook te twijfelen aan haar opvatting. Waart het jonge, vermoorde echtpaar nog in Lynns huis rond? Of hebben de macabere gebeurtenissen te maken met haar buurman Mark, die heel charismatisch is en op wie Lynn op slag verliefd wordt, maar van wie de bewoners van het nabijgelegen dorp denken dat hij de moorden op zijn geweten heeft?

Recensie door Clasien:
Dinie Bell is al van jongs af aan gefascineerd geweest door het fenomeen geesten. Haar fascinatie bracht haar ertoe een boek over een spookhuis te schrijven.

Knekelhuis gaat over Lynn die een afgelegen huis koopt waar een dubbele moord is gepleegd, ze gelooft niet in geesten, maar daar komt verandering in als er in haar huis rare dingen gebeuren en vreemde geluiden klinken.

Haar naaste buren zijn Mark en Martine. Met Mark krijgt ze een vreemde relatie. Hij is haar steun en toeverlaat, ook kan ze goed met Bob de plaatselijke politieman.Deze vertrouwt Mark niet en houdt een oogje in het zeil. "In wat voor een wespennest had ik mezelf gestoken door verliefd te worden op Mark en bevriend te raken met Martine".

Een boek met twee verhaallijnen, de ene van de seriemoordenaar met gruwelijke feiten een echte thriller waardig. De andere het verhaal van Lynn, niet nagelbijtend spannend maar lekker leesvoer. Het uiteindelijke plot had ik niet zien aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten