11-02-16

Recensie: Langzaam, sterf langzaam - John Burley

Titel: Langzaam, sterf langzaam
Auteur: John Burley
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789402704709
352 pagina's | HarperCollins Holland | januari 2016
John Burley:
Voor Langzaam, sterf langzaam ontving Burley de Bational Black Ribbon Award van de Literary Guild, de prijs voor origineel, nieuw talent in het thrillergenre. Hij bevindt zich daarmee in het goede gezelschap van o.a. S.J. Watson, Owen Laukkanen en John Verdon. John Burley studeerde geneeskunde in Chicago en werkt als Spoedeisende Hulp-arts in het noorden van CaliforniĆ«, waar hij woont met zijn vrouw, hun dochter en een Deense dog.

Het verhaal:
In het vredige Wintersville voelen buren als familie, kent de politiechef iedereen bij naam en gaan kinderen zorgeloos naar school. Totdat het gruwelijk verminkte lijk van een middelbare scholier wordt gevonden. Dr. Ben Stevenson, die als patholoog-anatoom het dode lichaam onderzoekt, is geschokt door het geweld dat gebruikt is, en net als alle andere ouders is hij bezorgd om zijn eigen kinderen. Hij raakt steeds intensiever bij het onderzoek betrokken. Dan wordt hij geconfronteerd met een schokkende ontdekking die niet alleen de rustige gemeenschap maar ook zijn eigen leven voor altijd zal ontwrichten.

Recensie door Clasien:
Hoe kan het misgaan in een vredig stadje zoals Wintersville? Deze thriller vertelt het verhaal van jongelui die op vreselijke wijze vermoord worden, verminkt en gruwelijk afgeslacht. Wie is de dader?

Ben, de patholoog-anatoom onderzoekt de jeugdige lijken en schikt van de wijze waarop. Wanneer het derde slachtoffer nog in leven blijkt te zijn, en een zware weg tegemoet gaat van operaties en revalidatie, sluit de oudste zoon van Ben vriendschap met haar. Thomas neemt haar onder zijn hoede.

De vragen stapelen zich op, wie is de dader? 

Een moeder die haar kroost wil beschermen tegen de wereld, ondanks dat zij haar twijfels heeft. Hoever ga je in je bescherming? Wanneer zijzelf in gevaar komt geeft ze het op.

Een thriller voor een sterke maag, gruwelijke details. Het verhaal begint ijzersterk, daarna volg je het leven van het derde slachtoffer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten