14-02-2016

Recensie: Mindfulness en andere ongemakken - Sylvia van Ommen

Titel: Mindfulness en andere ongemakken
Auteur: Sylvia van Ommen
Recensie: Thea
Genre: Cadeauboeken 
ISBN: 9789047707790
112 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | februari 2016

Sylvia van Ommen:
Sylvia van Ommen volgde de opleiding illustratie aan de kunstacademie in Kampen. Haar debuut Drop werd bekroond als een van de Best Verzorgde Boeken van 2003 en verscheen in meer dan tien landen. Ook haar tweede boek, De verrassing ontving juichende recensies. Ze tekent en schrijft over van alles wat ze om zich heen ziet en hoort, waarbij dieren vaak de hoofdfiguren zijn. Samen met haar vriend Maurice van der Bij heeft ze de kunstzinnige VOF Fruitcocktail. 

Over het boek:

Ze hebben een eigen Facebookpagina, een Twitteraccount, een Blog en zelfs een eigen Vimeokanaal. Kortom ze zijn helemaal van nu: de onafscheidelijke vrienden Os & Jo. Samen beschouwen ze het leven - aan de ontbijttafel, lopend door de lenteregen, maar bij voorkeur hangend op de bank of liggend in het gras.

Iedereen zal zich herkennen in de haat-liefde verhouding van Os en Jo met hun telefoon en computer, hun geweldige uitvluchten om iets niet te hoeven doen waar ze geen zin in hebben, of juist toe te geven aan hun zwakheden, hun bijna burgerlijke, knusse gezelligheid…

Bron: osandjoshow

Recensie door Thea:
Mindfulness en andere moderne ongemakken is een prachtig vormgegeven boek met treffende illustraties die de lezer een spiegel voorhouden. Met eenvoudige pennenstreken worden (hilarische) situaties uit het leven van alledag weergegeven welke bij de lezer vaak tot een blijk van herkenning en een glimlach zullen leiden. 

Het is een boek om regelmatig ter hand te nemen, waar dan ook. Thuis hangend op de bank, onderweg, tijdens het wachten op de trein of bus, in de wachtkamer bij de huisarts, tandarts of in het ziekenhuis. Zelf nam ik het boek mee toen ik werd opgenomen in het ziekenhuis, om het vervolgens dagelijks in te kijken en te genieten van de prachtige illustraties en de to-the-point teksten. Het boek bezorgde mij iedere keer weer een glimlach op mijn gezicht of zelfs een schaterlach bij het zien van de vaak zó herkenbare situaties die worden weergegeven. Het is een geweldig cadeauboek, voor jezelf en of een ander...

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.