07-02-16

Recensie: Neerslag - Marjolein van der Gaag

Titel: Neerslag
Auteur: Marjolein van der Gaag
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789082058680
Uitgeverij Poorten | november 2015
Marjolein van der Gaag:
Marjolein van der Gaag is freelance journaliste en auteur. Eerder schreef ze de thrillers HelsGevaarlijk Spel en Palm Village.

Het verhaal:
Het leven van Jolien Visser komt op zijn kop te staan als haar ex-man bij een bizar ongeluk om het leven komt. Terwijl Jolien haar handen vol heeft aan haar ontroostbare zoontjes wordt het dorp, waar ze al heel haar leven woont, opnieuw opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Als het hierbij niet blijft, begint de onrust in het dorp te te nemen. Is er sprake van toeval of is er iets anders aan de hand? En hoe goed kent Jolien haar eigen familie en vrienden eigenlijk?

Recensie door Clasien:
De boeken van Marjolein van der Gaag zijn altijd heerlijk om te lezen. Niet nagelbijtend spannend, maar spannend genoeg om te willen weten wie de dader is. Neerslag valt ook weer onder deze categorie.

Jolien Visser, gescheiden van Jeroen, met wie ze nog een goede band heeft woont met haar twee zoontjes in een rustig dorpje ver van gevaar en onheil. Dan krijgt Jeroen een ongeluk, dat is wat iedereen in eerste instantie denkt, totdat er in het dorp meerdere vreemde "ongelukken" gebeuren. "Wat is er de laatste tijd toch aan de hand in dit dorp? Ik heb echt het idee dat er ongeluk na ongeluk plaatsvindt. Ook deze zaak zit me weer helemaal niet lekker. Er klopt gewoon iets niet. Er gebeuren teveel vreemde dingen".

Jolien kan het niet loslaten. Daarnaast komt Jolien achter een leugen van een familielid, zal dit met elkaar te maken hebben, of is dit toeval. Hoever ga je in je eigen onderzoek? Jolien ver totdat ze zelf in de problemen komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten