12-02-16

Recensie: Zo vind je goud - Viviane Schwarz

Titel: Zo vind je goud
Auteur: Viviane Schwarz
Recensie: Xandra Sc
Genre: Jeugd (Prentenboeken)
ISBN: 9789047707189
32 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat | februari 2016

Viviane Schwarz:
werd geboren in Duitsland, waar haar familie altijd veel musea bezocht en samen kunst maakte. Na een studie Amerikaanse taal en literatuur verhuisde ze naar Engeland, waar ze afstudeerde in verhalende illustratie aan de kunstacademie van Falmouth. Ze is altijd op zoek naar nieuwe stijlen - ook in haar prentenboeken.

Het verhaal:
'Kom, we gaan goud zoeken', zei Anna.
'Dat is moeilijk en gevaarlijk', zei Krokodil.
'Des te beter!' zei Anna,' Kom, we gaan!'

Anna en Krokodil gaan op zoek naar goud. Daarvoor moet je onverschrokken zijn, een schatkaart bestuderen en vooral een heel grote fantasie hebben. Want dan kun je je geheime gezicht opzetten, een schatkaart tekenen en in een vliegende storm het onderwatergoud vinden dat wordt bewaakt door een vreselijk monster. En als je dat goud eenmaal hebt, moet je daar natuurlijk ook weer een goede verstoppen voor vinden...

Recensie door Xandra Sc:
Dit is een prentenboek dat gaat over doorzetten. Anna en Krokodil willen goud gaan zoeken.Krokodil ziet allemaal obstakels, maar Anna weerlegt deze allemaal en wil juist op avontuur. Uiteindelijk komt het allemaal goed. Het boek lees je in ongeveer 10 minuten voor. Dus een mooie lengte voor een kinderverhaal. Het boek is vanaf 2,5 jaar tot ongeveer 6 jaar leuk om voor te lezen. De harde kaft is erg mooi, met aantrekkelijke kleuren. Ook de prenten binnen in het boek zijn leuk vormgegeven vond ik. Mijn dochter van 5 jaar vond dit een erg leuk boek, maar de tekeningen vond zij niet zo mooi. Het verhaal leest makkelijk voor. Niet te veel dezelfde woorden. Het verhaal is leuk en niet heel standaard. Ik geef dit boek samen met mijn kinderen (5 en 8 jaar) 3 sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten