16-03-16

Recensie: De hel van Octagon - Han Peeters

Titel: De hel van Octagon
Auteur: Han Peeters
Recensie: Coenraad
Genre: Thriller
ISBN: 9789462170834
204pagina’s | Uitgeverij ClusterEffect | 2015
Han Peeters
Han Peeters is schrijver en uitgever van zijn eigen boeken. Daarnaast runt hij een clusteruitgeverij. Hij begon op late leeftijd met schrijven en schreef zichzelf met zijn eerste boek weg van de dood. Sindsdien is schrijven een van zijn eerste levensbehoeften.

Het verhaal:
Ruud en Lysanne zijn door een lid van de illuminati naar een kasteel in de Belgische Ardennen gelokt. Hun voorgeschiedenis staat beschreven in ‘De Verscheurde Vrouw’, alhoewel ‘De hel van Octagon’ ook zonder het voorafgaande goed te volgen is. Ruud en Lysanne worden onder dwang aangesteld als de beheerders van het kasteel, een bolwerk van satanisten. Twee rechercheurs die Ruud en Lysanne op de korrel hebben als betrokkenen bij een moord op een vriendin van Lysanne gaan op zoek naar de twee vermisten. In hun speurtocht komen geheimen van de illuminati aan het licht en welke personen bij het satanisme zijn betrokken.

Recensie door Coenraad:
Ruud en Lysanne zijn op verzoek van Lex (een lid van de Illuminati) voor een weekend naar zijn kasteel in België vertrokken. Als ze aankomen lijkt het wel of ze dromen van alle pracht en praal maar dan breekt de hel los .... Ze zijn getuigen van verschrikkelijke gebeurtenissen om daarna te worden aangesteld als de beheerders van het kasteel. De twee rechercheurs Daan en Teun houden Ruud en Lysanne in de gaten omdat ze worden verdacht als betrokkenen van moord. Gedurende het  onderzoek raken Ruud en Lysanne vermist en tijdens de zoektocht naar hun  stuiten ze op de geheimen van de Illuminati en personen die betrokken zijn bij het satanisme.

De hel van Octagon is het vervolg op De verscheurde vrouw. Je kunt dit boek goed afzonderlijk van elkaar lezen maar het is een pre als je De verscheurde vrouw hebt gelezen zodat je de personen kent en  beter begrijpt. In De hel van Octagon wordt de nadruk meer op de Illuminati en het satanisme gelegd. Tijdens het lezen val je van de ene verbazing in de andere over hoe mensen zich kunnen gedragen en elkaars handen boven het hoofd weten te houden. Dit wordt op een bijzondere mooie wijze beschreven maar ook de gruweldaden die worden gepleegd worden niet uit de weg gegaan en tijdens het lezen vroeg ik mezelf af hoe is dit toch mogelijk dat mensen dit kunnen doen. Is het fictie of non-fictie wat je allemaal te lezen krijgt van deze groepering, is een gedachte dat bij me opkwam. De twee verhaallijnen worden goed afgewisseld en gecombineerd waardoor het een heel mooi geheel is. De hel van Octagon is een boek dat je van verbazing van wat er allemaal gebeurd in één adem uitleest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten