02-03-16

Recensie: De Helse Creaties 2 - De ijzeren prins - Cassandra Clare

Titel: De ijzeren prins (De Helse Creaties 2)
Auteur: Cassandra Clare
Recensie: Miranda
Genre: Young Adult
ISBN: 9789048826933
464 pagina's | Moon Uitgevers | 2015
Cassandra Clare:
Cassandra Clare werd als kind van Amerikaanse ouders geboren in Iran en reisde tot haar tiende de hele wereld over met haar familie. Om zichzelf te vermaken las ze erg veel. Na de middelbare school ging ze bij een roddelblad werken en begon ze ook aan haar eerste boek. Inmiddels is Kronieken van de onderwereld een begrip onder fantasyliefhebbers.

Het verhaal:

Ware liefde - bedolven onder geheimen en leugens... In de magische onderwereld van het Victoriaanse Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem, maar haar verlangen naar Will, ondanks zijn slechte buien, maakt haar verward. Toch lijkt Will te veranderen: de muur die hij om zich heen heeft gebouwd brokkelt langzaam af. Samen gaan Tessa, Will en Jem op zoek naar antwoorden over het verleden. Zou de Magister Will van zijn geheimen kunnen bevrijden en Tessa kunnen vertellen wie zij werkelijk is? Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar de waarheid, leert Tessa dat liefde en leugens zelfs het zuiverste hart corrupt kunnen maken.

Recensie door Miranda:
Inmiddels alweer in het tweede deel van Helse creaties terecht gekomen: De ijzeren prins. Na het lezen van deel 1 bleef ik met veel vragen achter. Waarom had de broer van Tessa haar verraden en waarom was Will zo veranderd en deed hij opeens afstandelijk tegen Tessa. In deel twee krijg je steeds meer antwoorden op deze vragen maar helaas komt zo ook het einde van deze uitzonderlijke reeks in zicht.

In het eerste deel De ijzeren engel kwam Tessa in aanraking met haar bijzonder krachten, waar zij heel haar leven geen weet van had gehad. Na een tijd door de donkere zusters ontvoerd te zijn werd zij gered door Will. Tessa had geleerd om te gaan met haar krachten, maar ook werd er van haar gevraagd deze voor andere wezens in te zetten. Ondertussen ontstond er ook een innige band tussen haar Will, en Jem.

Nu in het tweede deel blijft Tessa verraden door haar broer achter, maar ook met de gevoelens welke zij voor zowel Jem als Will heeft. Will laat zijn gevoelens niet makkelijk zien en daardoor krijgt Tessa een heel ander beeld en gevoel van hem dan Will daadwerkelijk zou willen. Ook al pakt hij het allemaal verkeerd aan. Dit zorgt ervoor dat Tessa steeds meer naar de gevoelige en meer open karakter van Jem trekt en daar haar heil zoekt. Ook al weet ze dat hij stervende is. Ondanks dit allemaal wil ze wel samen met Will op onderzoek gaan naar zijn herkomst en geheimen. Maar willen ze dit allemaal wel weten? Sommige geheimen kunnen beter begraven blijven. Ook blijkt het weer dat de iemand wie dicht bij haar staat de boel verraad. Krijgt ze geen gebroken hart door Will en Jem dan is het wel iemand anders wie dicht bij haar staat. Ze krijgt veel te verduren voor een 16-jarige. Ondertussen proberen ze er ook nog achter te komen wie de man is die hun bedreigd en de zinnen op Tessa gezet heeft.

Dit keer had ik meer moeite om in het verhaal te komen, de intro van Will zet meteen de voelsprieten op scherp en laat meteen allerlei vragen reizen waardoor de interesse gewekt wordt. Het duurt wel een tijdje voordat het echt aan bod komt. Ik deel twee wordt de camera meer op de relatie tussen de drietal Will, Jem en Tessa gericht waardoor de echte actie op de achtergrond komt te liggen. Wat best jammer is. Ik vind een goed uitgewerkte relatie in een boek ook belangrijk maar daar wordt in De ijzeren prins wel heel erg de nadruk op gelegd, hierdoor wordt de actie op de achtergrond gedrukt. De balans lijkt zoek in dit boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten