06-03-2016

Recensie: Heb lief - Lars van der Werf

Titel: Heb lief
Auteur: Lars van der Werf
Recensie: Thea
Genre: Poëzie
ISBN: 9789029091190
128 pagina's | J.M. Meulenhoff | februari 2016

Lars van der Werf:
Lars van der Werf is een Rotterdamse dichter die al versjes schrijft zo lang als hij zich kan herinneren. Per trein en ander openbaar vervoer trekt hij er met zijn typemachine op uit om versjes op maat te schrijven en overal te verkondigen dat 'Heb lief' is waar het leven om draait. 

Over het boek:
Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend eenvoudig, maar de versjes van Lars doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen. Liefde, verlangen en geluk maar ook gemis en verdriet komen allemaal voorbij. Een bundel versjes van Lars van der Werf is het ideale cadeautje voor geliefden, familie en iedereen die je een warm hart toedraagt. Zijn eerste boekje Versjes van Lars was een succes, net als zijn optredens, waarbij hij op verzoek versjes op maat schrijft. Met zijn tweede bundel Heb lief voorziet hij zijn vele fans van 120 gloednieuwe versjes. 

Recensie door Thea:

"De mensen noemen me
naïef als ik zeg 'HEB LIEF'
Maar geloof me, van naïeve 
dromen, zijn de allermooiste 
dingen gekomen"

Opnieuw weet Lars van der Werf 'moeilijk onder woorden te brengen' gevoelens en momenten in korte, krachtige versjes te vangen. Zijn versjes gaan over alledaagse zaken maar vooral over de liefde in al haar facetten. Versjes over het weer, de zon, de regen. Over het leven en de dood. Over het vinden en verliezen van geliefden. Het ene moment to-the-point geschreven, dan weer aanzettend tot nadenken. Zijn versjes raken, ontroeren, bezorgen een glimlach op je gezicht. Heb lief is een boekje om regelmatig ter hand te nemen, de versjes zelf te lezen of deze voor te lezen aan je geliefde... 

"De vrolijkste mensen
hebben geen grote wensen
en hebben niks enorm nodig
om vrolijk te zijn.
Want de vrolijkste mensen
zijn zo vrolijk omdat ze al
vrolijk worden van heel erg
klein"

2 opmerkingen:

  1. Ik ben echt fan van Lars en vind het super leuk dat er weer een nieuw boekje is verschenen. Er zitten echt weer wondermooie versjes bij!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.