01-03-16

Recensie: Indigo - Sterre Carron

Titel: Indigo
Auteur: Sterre Carron
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789492011329
372 pagina's | Witsand Uitgevers | 2015
Sterre Carron:
De auteur Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit. Sterre Carron wordt door vele thrillerlezers in Vlaanderen en Nederland bejubeld om haar bijzondere schrijfstijl qua plot en personages.

Het verhaal:
Op een nacht droomt de jonge Vanja dat haar broer Sebastian in levensgevaar is. Ze wordt badend in het zweet wakker en gaat meteen naar hem op zoek. Wat voor afschuwelijke taferelen treft ze aan in het 'glazen huis' waar Sebastian de nacht heeft doorgebracht met zijn vriendin Elin? En wie is daarvoor verantwoordelijk? Zo'n bizarre case heeft hoofdinspecteur van de dienst moordzaken Rani Diaz niet eerder meegemaakt. Door de zaak wordt een rollercoaster van misdaden in gang gezet. En telkens weer schijnt Vanja te kunnen voorspellen wat daarin de volgende stap zal zijn... Bovendien moet Rani al die tijd een bijzonder delicaat geheim bewaren voor Bert Simons, haar meest dierbare collega...

Recensie door Clasien:
Nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, maar man wat een thrillertalent. Dit is het vierde boek van haar hand. Vertelt tot in details, spannend tot het einde, dader blijft onbekend tot bijna het einde van het verhaal. Leest vlot weg, geen moeilijk taalgebruik. Alleen maar lof.

Vroeger een vrolijk kind, een spring in het veld, nu een moordenares. Het begon in het tweede leerjaar, gewelddadige gedachten. Als 16-jarige diagnose obsessieve compulsieve stoornis: de angst om anderen te verwonden of zelfs te vermoorden.

De dader laat een blad van een plant achter, de wede. Gruwelijke moorden, vergiftiging. Rani Diaz wordt tot het uiterste getergd en zal de dader van al deze onschuldige doden pakken.

Tijdens het lezen van dit verhaal val je van de ene ellende in de volgende, non stop misdaden. Bovendien leer je Rani Diaz kennen als harde, maar daarnaast als liefhebbende moeder. Een aanrader voor liefhebbers van thrillers, alle delen kunnen afzonderlijk gelezen worden.

"Zo zie je maar dat je nooit kunt weten wat er schuilgaat achter een mooi gezicht".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten