12-03-16

Recensie: Warme chocolademelk met koekjes - Amanda Prowse

Titel: Warme chocolademelk met koekjes
Auteur: Amanda Prowse
Recensie: Clasien
Genre: Roman
ISBN e-book: 9789402600346
15 pagina's | Aerial Media Company | 2014
Amanda Prowse:
Amanda Prowse is haar hele leven bezig geweest met korte verhalen schrijven en notities bijhouden voor romans. Vijf jaar geleden nam ze ontslag als management consultant en besloot ze fulltime te gaan schrijven. Haar eerste boek Poppy Day publiceerde ze zelf in oktober 2011 als e-book en werd toen door een Engelse uitgeverij opgemerkt. Er werden er meer dan 300.000 van verkocht. Al haar verschenen boeken behoren tot haar 'No Greater love serie'. Allen bevatten een hedendaags liefdesverhaal, vrouwen zijn altijd de hoofdpersonen in het verhaal en zij bevinden zich 'in extraordinary situations for love'. 

Het verhaal:
Maak kennis met bestsellerauteur Amanda Prowse. Dit e-book is een kort verhaal.

Recensie door Clasien:
Een kort verhaal met een grote inhoud. De hoofdpersoon is Poppy Day, die al in meerdere verhalen van deze schrijfster voorkomt. Poppy is hier nog jong en zit op school. De opdracht is een opstel schrijven over: Wat is het leukste aan jouw vader? Maar Poppy heeft geen vader. Wel heeft ze een vriend Martin en Sonny, eigenaar van het koffiehuis.

Als je geen vader hebt, kan ik me voorstellen dat je denkt dat het heel erg belangrijk is er een te hebben, dat je het gevoel hebt dat je iets mist”. 

Haar oma geeft haar een goed idee voor het opstel, het doet er niet toe over wie je het hebt. “Als je je opstel schrijft, hoef je alleen maar aan iemand te denken die je een veilig, warm gevoel geeft, het gevoel dat je speciaal bent”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten