16-04-2016

In gevecht met verdriet - Jee Wee Junior


In Gevecht met verdriet is een ontzettend heftig verhaal. Jee Wee Junior beschrijft in detail het ziekteproces van zijn zoon, die aan lymfeklierkanker leed. Wanneer tijdens zijn behandeling ook bij zijn vrouw borstkanker wordt geconstateerd, krijgt het gezin het nog zwaarder te verduren. Zijn verhaal bevat enkele flashbacks naar de tijd dat zijn zoons opgroeiden en zijn eigen jeugd. Hierdoor leert ook de onbekende lezer zijn gezin kennen en worden ze meegesleept in zijn verhaal. Kanker is een ziekte die velen van ons treft, maar veel mensen weten niet hoe ze met die situatie om moeten gaan. Met dit boek geeft de auteur deze mensen een stem. Ondanks dat alle patiënten een ander traject bewandelen en geen behandeling hetzelfde is, blijft de pijn en de onmacht voor patiënt en omgeving bestaan. Dit verhaal benoemt de machteloosheid, radeloosheid en de wanhoop.

224 pagina's | ISBN: 9789402221268 | Boekscout | oktober 2015 | €18,95

Fragment:
Een verhaal dat zo maar ergens begint.
Ergens op een moment wanneer de ziekte kanker in mijn leven komt
En alle zaken die zich daaromheen afspelen. Hoe mensen omgaan met gevoelens. Hoe er omgegaan wordt met strijd. Met tegenstrijd.
Hoe veel pijn wordt aangedaan. Al vertellende, vordert een verhaal, bijna een levensverhaal. Met terugblikken, met sterke herinneringen, met trauma’s. Met als rode draad afscheid. Afscheid van ervaringen.
Een verhaal dat een ieder geschreven zou kunnen hebben.
Vandaar ook dat de vertellende persoon soms vanuit een ander perspectief schrijft. Het tijdsbeeld is niet altijd chronologisch, maar dat is niet de essentie van dit verhaal. Vele vragen worden er gesteld.
Vragen die een ieder op zijn eigen manier zou kunnen invullen.
Vragen die een ieder zich zou kunnen afvragen.
Antwoorden worden er soms gegeven. Een ieder geeft antwoord op vragen zoals hij die interpreteert. Een ieder heeft zijn eigen belevingswereld.
Een ieder heeft zijn eigen ervaringen en zijn levenslessen opgedaan.
Dit verhaal is er een van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.