17-04-16

Recensie: In een donker donker bos - Ruth Ware

Titel: In een donker donker bos
Auteur: Ruth Ware
Recensie: Clasien
Genre: Thriller
ISBN: 9789024570768
320 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | april 2016
Ruth Ware:
Ruth Ware is publiciste bij een grote uitgeverij in Londen. In een donker, donker bos is haar thrillerdebuut. Het boek is een wereldwijd succes en staat al maanden op de New York Times en UK-bestsellerlijst. Ware schrijft momenteel aan haar tweede boek.

Het verhaal:
Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Nora besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd - of wat ze heeft gedaan... 

Recensie door Clasien:
Dit is echt z'on boek met een "Hype" eromheen. Je ziet alleen maar vijf of vier sterren recensies. Ik had dan ook een hoge verwachting, maar deze viel in duigen. Dit verhaal is niet spannend, tergend langzaam, pas vanaf blz. 150 begint het erop te lijken en dan nog is het niet top.

Nora komt samen in een huis in een donker bos, een glazen huis, dit om het vrijgezellenfeest van Clare te vieren. Nina had al jaren geen contact meer met Clare. Waarom wordt ze uitgenodigd? Het verhaal vertelt herinneringen over vroeger, de schooltijd als BFF, de eerste jeugdliefde van Nora. Was Clare wel een echte vriendin?

Je voelt de beklemmende sfeer, niemand voelt zich op zijn gemak in elkaars gezelschap. Dit is het thrillerdebuut van deze schrijfster, leuk om te lezen maar meer niet.

1 opmerking:

  1. Wat jammer! Ik ontdekte het boek laatst en het verhaal leek mij erg goed toe, jammer dat het tegenvalt.

    BeantwoordenVerwijderen