15-05-16

Recensie: De beste reisverhalen

Titel: De beste reisverhalen
Auteur: Diverse
Recensie: Clasien
Genre: Reisverhalen
ISBN: 9789059566774
220 pagina's | Fontaine Uitgevers i.s.m. National Geographic | februari 2016
Over het boek:
Over Costa Rica, Botswana, Portugal, Brazilië en meer... Bijzondere ervaringen en ontmoetingen. Van Abu Dhabi tot Australië en van Casablanca tot Costa Rica: de journalisten die voor National Geographic Traveler op reis gaan komen altijd thuis met de mooiste verhalen. Hun persoonlijke ervaringen, observaties en ontmoetingen geven een authentiek beeld van de talloze bestemmingen die zij bezoeken voor het grootste reismagazine van Nederland. Ze gaan op ontdekking buiten de gebaande paden en beleven avonturen die maar voor weinigen zijn weggelegd. Met oog voor detail en aandacht voor plaatselijke tradities dompelen de schrijvers van National Geographic Traveler zich onder in de cultuur en natuur van bekende en minder bekende plekken, of het nu gaat om paradijselijke eilanden en klassieke steden, of culinaire hotspots en uitgestrekte natuurgebieden.

Recensie door Clasien:
Ikzelf ben niet zo'n reizend type, maar ben wel geïnteresseerd in continenten als Azië en Afrika; de cultuur, flora en fauna. Het verhaal: Op tijgersafari in India vond ik mooi om te lezen; de bedreiging van deze diersoort, de verwachting van het zien van een tijger, de teleurstelling en dan toch .... Ook Het oude Bangkok, het verschil van klasse, houten huizen, maar ook tempels en koninklijke onderkomens wisselen elkaar af. Je voelt de hitte ...

Mijn man is meer liefhebber van Amerika en Oceanië en heeft dan ook meerdere verhalen uit dit boek gelezen. Vooral Canada: Het groene paradijs en Het hartland van Amerika waren zijn favorieten. 

De schrijvers zijn echte liefhebbers, dat merk je tijdens het lezen. "Het landschap, de ruimte, de sport, de literatuur, de humor, de films, de muziek, de kwaliteit van leven, de mensen: Amerika is een gezegend land. Mijn droomland". Paul Römer.

"Als je geen ontdekking doet, dan heeft reizen of schrijven geen zin". Juist buiten de comfortzones dingen bekijken, ontdekken, lokale gebruiken, zelfs een ontmoeting met iemand, een gesprek. Dit zijn de inspiraties van deze schrijver. De prachtige foto's maken dit boek compleet.

Zeker een aanrader voor reislustige types, heerlijk wegdromen met een kop koffie ... Ik vond het prettig dat het allemaal korte verhalen zijn, je kunt er één lezen en dan het boek wegleggen. De volgende keer zit je in een ander land met andere ervaringen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten