09-07-16

Recensie: Armen vol rozen - Nora Roberts

Titel: Vriendinnenreeks 2 - Armen vol rozen
Auteur: Nora Roberts
Recensie: Marjon
Genre: Roman
ISBN: 9789402706000
352 pagina's | HarperCollins Holland | april 2016
Nora Roberts:
Nora Roberts, die al meer dan honderdvijftig titels op haar naam heeft staan, ziet haar immense populariteit zo regelmatig bekroond met een toppositie op de beroemde New York Times bestsellerlijsten, dat driekwart van haar boeken daar inmiddels een plaats op heeft gekend - een prestatie die weinigen haar zullen nadoen. Met een totale oplage die de 250 miljoen exemplaren ruim overschrijdt, is ze wereldwijd de onbetwiste favoriet van de vrouwelijke lezers. Nora's eerste roman werd in 1981 door Harlequin uitgegeven. Sindsdien heeft ze bij diverse uitgevers, waaronder Harlequin, een lange lijst van succesvolle romans uitgebracht. Ze schrijft haar overduidelijke natuurtalent toe aan haar genen. Haar moeder is een Ierse en haar vader een Schot, en volgens Nora zijn "alle Ieren van nature verhalenvertellers". Schrijven doet ze fulltime: iedere dag begint ze om acht uur 's morgens, en ze stopt pas om halfvijf. "Ik ben altijd bang dat ik het verleer als ik ermee ophoud," zegt ze.

Het verhaal:
Emma, Lauren en Parker zijn al vriendinnen zo lang ze zich kunnen herinneren. Met z'n vieren runnen ze Vows-wedding planners. Elke trouwdag maken ze tot iets bijzonders: origineel, uniek en onvergetelijk. En ze zijn er zo druk mee dat ze nauwelijks tijd hebben voor de liefde in hun eigen leven. Deel 2 Emma Grant heeft het ontzettend naar haar zin als bloemist bij Vows. Hoewel ze meer dan genoeg aandacht krijgt van mannen, is ze haar droomman, met wie ze nog lang en gelukkig zal leven, nog niet tegengekomen. Maar wacht eens even, misschien heeft ze hem allang ontmoet! Jack Cooke is namelijk niet alleen haar beste vriend, hij is ook nog eens verpletterend knap en gek op haar. Een betere match bestaat niet, toch?. Er is alleen is één probleem: hij is niet een man voor huisje-boompje-beestje. En Emma wil niets liever...

Recensie door Marjon:
Het boek leest lekker weg, net als het eerste deel. De sfeer is gezellig, echt vriendinnen en daarom zal het nu deel uitmaken van de Vriendinnenreeks in plaats van de Bruidenkwartet. Maar het boek mist diepgang, kabbelt een beetje voort en is erg voorspelbaar. Emma is de bloemist van het bedrijf Vows en de sfeer die de bloemen oproepen maken dat je ze bijna kan ruiken. Een heerlijk boek voor een paar uurtjes ontspannen zonder veel te hoeven na te denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten