16-07-16

Recensie: Vijf dagen op Skye - Carla Laureano

Titel: Vijf dagen op Skye
Auteur: Carla Laureano
Recensie: Marjon
Genre: Roman
ISBN: 9789029724951
320 pagina's | Uitgeverij Voorhoeve | mei 2016
Carla Laureano:
Carla Laureano schreef al meerdere romans in het fantasy-genre, maar met Vijf dagen op Skye brak ze pas echt door als auteur. Voor dit eerste romantische verhaal van haar kant ontving ze een grote prijs in Amerika: de RITA-award. Laureano woont met haar man en twee zonen in Denver.

Het verhaal:
Andrea Sullivan is blij met haar baan als hospitality consultant, maar ziet op tegen haar nieuwste opdracht: het binnenhalen van een grote klant in Schotland. Het eiland Skye overtreft al snel haar verwachtingen. Net als de man op wie ze indruk moet maken: James MacDonald. James is een gepassioneerde kok, maar na zes restaurants, vier kookboeken en een tv-programma, is hij de kritiek die samengaat met het leven als publiek persoon een beetje zat. Andrea en James ontdekken dat God ze uitnodigt voor een dieper leven... en ware liefde.

Recensie door Marjon:
Men neme een prachtig liefdesverhaal, twee mooie mensen die een akelig verleden kennen en hun vertrouwen in het leven, de liefde en in God zijn kwijt geraakt… Dan laat je het verhaal afspelen op voornamelijk Skye en je voegt er de nodige sfeerbeschrijvingen aan toe. Vanaf de eerste bladzijde ben je zo dichtbij Andy en Jamie dat je het meebeleeft. Je bent in Schotland, je ziet en voelt wat zij zien en voelen, je proeft wat hij klaarmaakt in de keuken, tot en met de chocolademelk aan toe en als zij huilt, huil je ook. Wat een prachtige bijzonder boek. Wat jammer dat het uit is. Maar wat fijn dat er nog 2 delen gaan komen.

(Bron: Uitgelezen)

1 opmerking: