22-08-2016

Jetlags & Flashbacks - Mia Christiaens


Gedurende de talrijke optredens als reisleider naar verre werelddelen bevonden de schrijfster Mia en haar man Bob zich soms in de meest vreemde situaties. De mooiste, ontroerendste en grappigste momenten hebben ze gebundeld in dit boek. Alles wordt heel treffend beschreven, waarbij de lezer de ene keer intens meeleeft en dan weer glimlacht om de komische toestanden, zoals wanneer het in Thailand op een treinperron zo hard regent dat alle ratten uit het riool naar boven komen en tussen de reizigers doorrennen. Met Jetlags & flashbackswaant de lezer zich even in een ver, warm oord.

128 pagina's | ISBN: 9789402224726 | Boekscout | maart 2016 | €17,05


FRAGMENT:
Vaag hoor ik geritsel achter mij in het hoge droge gras en draai me om. Totaal onverwacht en vooral onvoorbereid sta ik oog in oog met een grote zwarte man, een krijger misschien?

Zijn gelaat is fel behaard en rond zijn hoofd draagt hij een gevlochten krans van bruine en zwarte pluimen, zijn lange pikzwarte haar wijst wild naar alle kanten. Zijn bovenarmen zijn versierd met gevlochten linten met daartussen groene gebladerde takken. Rond zijn hals draagt hij gekleurde kralen en een halsketting met een medaillon.

Een lange boog met pijlen laat hij nonchalant op zijn schouder rusten als een belangrijk onderdeel van zijn opmaak. Voor de rest is hij naakt behalve zijn lid, dat zit veilig weggeborgen in een enorme peniskoker van minstens 30cm lang en 15cm doorsnee. De koker is met felle kleuren beschilderd en wordt overeind gehouden door een touwtje rond zijn lenden. Daaronder, het valt moeilijk te beschrijven, zijn de testikels allebei samengebonden tot één pakje ter grootte van een klein kippenei.

Flitsgedachte: als deze enorme koker voor de helft is gevuld, worden wij, westerse vrouwen, op het thuisfront wel een beetje benadeeld.

Zijn lichaamsbouw toont veel gelijkenissen met de Aboriginals in Australië.

Het totaalbeeld is indrukwekkend en ik merk dat ook hij verbaasd is over mijn blond-blanke aanwezigheid op zijn territorium. Hij neemt rustig de tijd om mij onbeschaamd te keuren, vanaf mijn sandalen via mijn jeans en rood-witte T-shirt naar mijn gezicht.

Plots lacht hij al zijn bruine tanden bloot. Oef!

Mijn spanning maakt plaats voor een gevoel van nieuwsgierigheid.

De man stapt rustig naar mij toe en gaat met zijn hand in de koker… hola, dit is écht niet wat ik verwacht en ik deins verschrikt achteruit, klaar om de aftocht te blazen en terug naar mijn gids te rennen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.