30-08-16

Recensie: De geheime doorgang - Kiki Thorpe

Titel: De geheime doorgang - The Never Girls 2
Auteur: Kiki Thorpe
Recensie: Clasien
Genre: Jeugd
ISBN: 9789000341320
120 pagina's | Van Holkema & Warendorf | 2014
Kiki Thorpe:
Kiki Thorpe schreef meerdere bestsellers in de Disney fairiesreeks, Pech voor TinkerbelTink North of Never Land, en Tink in a Fairy Fix. Ze woont in San Francisco. 

Het verhaal:
Net als ze zich helemaal thuis voelen in de feeënwereld van Pixie Hollow moeten Kate, Mia, Lainey en Gabby naar huis! Tinkerbel zegt dat er nog nooit kinderen zijn teruggekomen naar Neverland, maar Lainey weigert dat te geloven. Zal ze dan nooit meer op een hert door het bos rijden? En hoe zal ze de taal van de dieren kunnen leren zonder de hulp van de feeën? Maar zelfs wanneer ze vertrekken uit Neverland lijkt de magie hen te volgen! Die muis in Lainey’s keuken, ze weet zeker dat het een van de zuivelmuizen van de feeën is! Is er een soort vermenging tussen de werelden?

Recensie door Clasien:
Ook dit tweede deel is van prachtige vormgeving. Voor meisjes zou deze serie een mooie aanwinst in de boekenkast zijn. Zowel voor de jongste om voor te lezen en de iets oudere om te lezen en herlezen. 

In dit deel komen de vier meiden erachter dat er een doorgang is via een gat in de schutting in de tuin van Mia. Zo kan je van de Klunzenwereld overgaan naar Nooitgedachtland. In Nooitgedachtland is deze doorgang een gat in de stam van een vijgenboom. Dat dit niet altijd goed gaat blijkt uit het feit dat de kat van Mia in de Elfenvallei terechtkomt en een flamingo en muisje Kleefkruid in de tuin van Mia. Met alle gevolgen van dien.

In dit deel staat Lainey centraal, ze heeft in Nooitgedachtland een groot dierentalent, ze speelt met wilde hazen, luistert naar het lied van een fuut, wiegt baby-egeltjes. In haar eigen wereld heeft ze nog nooit een huisdier gehad. Nog geen goudvis. 

Nooitgedachtland en de Klunzenwereld (mensenland) zijn twee verschillende werelden, maar stel je voor dat er een opening is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten