01-09-16

Recensie: Een wens naar huis - Kiki Thorpe

Titel: Een wens naar huis - The Never Girls 3
Auteur: Kiki Thorpe
Recensie: Clasien
Genre: Jeugd
ISBN: 9789000343713
128 pagina's | Van Holkema & Warendorf | 2014
Kiki Thorpe:
Kiki Thorpe schreef meerdere bestsellers in de Disney fairiesreeks, Pech voor TinkerbelTink North of Never Land, en Tink in a Fairy Fix. Ze woont in San Francisco. 

Het verhaal:
In de kapotte schutting in de achtertuin van Mia en Gabby bevindt zich een geheime doorgang naar Nooitgedachtland. Totdat de vader van de twee meisjes ineens besluit de schutting te repareren! Als het elfje Rosetta vast komt te zitten in de mensenwereld en Gabby tegelijkertijd verdwaalt in Nooitgedachtland, breekt er paniek uit. Zal het Mia, Lainey en Kate lukken om de ingang ergens in de schutting terug te vinden? En hoe vindt Gabby de weg terug naar huis vanuit Nooitgedachtland?

Recensie door Clasien:
Nooitgedachtland, een magisch eiland. Je kunt er naar toe, maar dan moet je wel met hart en ziel in magie en elfjes geloven. De vier meisjes Mia, Lainey, Kate en Gabby beleven ook in dit deel weer spannende avonturen. 

Dit keer staat Gabby, het vijfjarige zusje van Mia, in de hoofdrol. Wanneer Mia terugkeert van de Elfenvallei, samen met het tuinelfje Rosetta, wil Gabby meespelen met hen en het poppenhuis. Mia stuurt haar weg terwijl ze eigenlijk op haar zusje moet oppassen. Gabby bedenkt zich niet en verdwijnt door de opening in de schutting, zo belandt ze in de Elfenvallei. Hun vader is tegelijkertijd in de tuin bezig en repareert de schutting, waardoor de doorgang verdwijnt. "De holle boom. Je kunt er nog wel in, maar de uitgang aan de andere kant is verdwenen". Gabby zit vast in Nooitgedachtland en Rosetta het tuinelfje in de mensenwereld. Beide beleven een spannend, grappig avontuur. Dansende vuurvliegjes en een spoor van paardenbloemen. Een tuin die van een wildernis omgetoverd wordt tot een droomhuis. Wanneer Mia en haar vriendinnen pluizen van paardebloemen uit het slaapkamerraam van Gabby zien vliegen ontdekken ze een nieuwe doorgang. 

Nooitgedachteiland, een eiland met een eigen wil. Als er ergens een knoestgat sluit, gaat er ergens anders weer een open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten