02-09-16

Recensie: Volmaakte kussen - Susan Mallery

Titel: Volmaakte kussen (Fool's Gold #1)
Auteur: Susan Mallery
Recensie: Marjon
Genre: Chicklit
ISBN: 9789034757579
352 pagina's | Uitgeverij Harlequin | 2015
Susan Mallery:
Een cursus 'Hoe schrijf ik een roman' zette Susan Mallery op het juiste spoor. Ze maakte weliswaar haar studie af (waardoor ze zich accountant mag noemen), maar besloot al snel om te proberen van schrijven haar beroep te maken. En dat lukte: inmiddels heeft ze ruim honderd boeken op haar naam staan, waarvan er vele op de bestsellerlijsten van de New York Times en de USA Today prijkten. Haar verhalen zijn zo geliefd door hun unieke combinatie van humor en emotie, en niet te vergeten de warme, levensechte personages.
Het verhaal:
Fool's Gold 1: Gewoonweg gelukkig in Fool's Gold... dat is wat de inwoners van het schilderachtige plaatsje in Californië willen. En alle ingrediënten daarvoor zijn aanwezig: de prachtige natuur, het prettige klimaat, de vriendelijke mensen... Er is echter één klein minpuntje: er wonen nogal weinig mannen. Charity ziet haar verhuizing naar Fool's Gold als een stap vooruit in haar carrière. En als een gooi naar haar grootste droom: samen met een gewone man een heel gewoon gezin stichten. Dat zou toch moeten lukken in een idyllisch stadje als dit. Hoewel... Zij moet natuurlijk weer net voor de verkeerde vallen! Josh Golden is een sportheld, en ook nog eens knap, geestig, sexy - bepaald geen man die naar een gewoon bestaan verlangt. Ze kan dus beter vér bij hem vandaan blijven. Josh, daarentegen, wil juist graag zo dicht mogelijk bij háár zijn. Alleen, hoe overtuigt hij haar dat hij geen halfgod is maar gewoon een aardige jongen?

Recensie door Marjon:
Charity komt dankzij een headhunter terecht in Fool's Gold waar ze voor de burgemeester gaat werken. Fool's Gold wordt bedreigd: alle jonge mannen trekken weg om niet meer terug te komen en er is een nijpend mannentekort. Als dit zo doorgaat eindigt Fool's Gold in een spookstad. Aan Charity de taak die tij te keren en dat valt niet mee. Ze krijgt van alles op haar pad: liefde, fraude en ze wordt geconfronteerd met een familielid waarvan ze niet wist dat het er was. Toch vindt ze haar draai na een onrustige liefdeloze jeugd en misschien is dat precies wat Josh Golden nodig heeft... Hij heeft namelijk ook het een en ander te verwerken. Leest lekker weg, maar blijft wel een beetje aan de oppervlakte hangen. Toch smaakt het naar meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten