18-11-16

Recensie: De Schatbewaarders - Michael Reefs


Titel: De Schatbewaarders (De Bieb-bende #5)
Auteur: Michael Reefs
Recensie: Marion
Genre: Jeugd (10+)
ISBN: 9789082190984
440 pagina's | Uitgeverij Stormsteen | november 2016
Michael Reefs:
Michael Reefs kreeg al sinds zijn twaalfde de inspiratie om verhalen te schrijven. Na zijn opleiding aan de Pabo is Michael aan de slag gegaan voor een landelijke speelgoedketen, en de laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot app-specialist. Vanaf 2004 bleef Michael werken aan zijn fantasy verhalen. De Bieb-bende was geboren! Met de Bieb-bende bleek hij kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hierdoor werd zijn eerste boek ook meteen dolenthousiast ontvangen door ouders en scholen.

Het verhaal:
Deze maand staan de leden van de Bieb-bende voor hun zwaarste opgave tot nu toe. De oplossing ligt opnieuw in het verleden, waar ze in drie verschillende tijdperken kistjes moeten bemachtigen. Die zijn nodig om George Hill, de Man met de Bijl, eindelijk een halt toe te roepen. Maar ze worden bewaakt door de afschrikwekkende Schatbewaarders. Geen wonder dat het nog nooit iemand gelukt is de kistjes te veroveren...

Recensie door Marion:
Het vijfde deel van de Bieb-bende gaat over de Schatbewaarders. Om de 5e hemelrijder Neander  te kunnen bevrijden zullen ze via tijdscheuren naar het verleden moeten reizen, waar ze aanwijzingen zullen vinden en schatkistjes moeten zien te bemachtigen die nodig zijn om ‘’De man met de bijl’’ te kunnen stoppen in een later stadium.  De schatkisten worden echter beschermd door schatbewaarders, halfgoden die in tweetallen de kistjes beschermen, het enige wat zij voor ogen hebben is zorgen dat niemand aan de kistjes komt. Ook George lijkt zijn krachten terug te krijgen en daarbij ook de kracht van zijn bijl, dit lijkt niet langer tegen gehouden te worden door de armbandjes, waardoor de Bieb- bendeleden meer angst en misschien ook pijn zullen gaan voelen, wat deze maand dus extra spanning geeft voor de bevrijding van de hemelrijder.

In dit vijfde deel komt er ook een nieuw personage bij, het gaat om Tim, een jongen die vanuit een andere school is toegevoegd en ingedeeld is in het werkgroepje van de Bieb-bende. Eigenlijk zit hij het groepje een beetje in de weg, omdat hun project dat ze maken voor school gaat over de hemelrijders, maar nu kunnen ze niet meer vrijuit praten en dingen opzoeken over de 5e hemelrijder zolang Tim in de buurt is. Tim lijkt ook erg bang wanneer ze beginnen over geesten, helemaal als hij iets heeft opgevangen over de avonturen van dit clubje vrienden. 

Oude bekenden zoals meneer Vonk en Rosaline komen ook terug in het verhaal. Zij spelen opnieuw een belangrijke rol en zijn een soort verbinding tussen het heden en het verleden. Alleen lijkt de tijd hen beide in te halen en is het nog maar de vraag hoelang de kinderen hulp kunnen verwachten vanuit deze hoek. Zoals elke maand krijgen ze nieuwe aanwijzingen, dit keer moeten ze Neander zien te bevrijden uit het schilderij, dit gaat samen met veel moddertaferelen. Dit maakt het verhaal extra spannend.

Opnieuw een meeslepend verhaal waarbij je jezelf steeds meer gaat inleven met wat de kinderen allemaal meemaken. Ieder kind wil graag avonturen beleven, maar deze avonturen lijken vooral alleen geschikt voor de uitverkorenen.  Ik kijk uit naar het volgende deel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten